zaterdag, januari 26, 2008

Mobility

In de Automatisering Gids van 18 januari j.l. las ik: "Volgens IDC zijn er in 2011 meer dan 1 miljard mobiele werkers. Dat zijn mensen die via een draadloze breedbandige verbinding hun werkzaamheden doen. Het gaat dan om gebruikers van laptops en pda's en niet om mobiel telefoneren."

In een afzonderlijk katern wordt uitgebreid aandacht besteed aan mobility. Er wordt toegegeven dat de business driver van draadloze toegang tot bedrijfsinformatie nog niet helder is en dat de markt voor mobility nog in de kinderschoenen staat. De vraag naar mobility komt vooral 'van de werkvloer'. Een strategie vaststellen heeft nu nog weinig zin. "Het enige wat je kunt doen is allerlei experimenten optimaal faciliteren."

En dat laatste doen we dan ook maar binnen de KNAW. Enigszins onder druk van het Dagelijkse Bestuur is het eeuwenoude, statige Trippenhuis in Amsterdam eind vorig jaar voorzien van een draadloos netwerk, met name voor leden van de KNAW en bezoekers van het Trippenhuis. Het faciliteren van mobility 'buiten de deur' stuit vooralsnog op de hoge kosten.

Geen opmerkingen: