zaterdag, december 08, 2007

Zachte en harde factoren

Het gratis weekblad Computable is bepaald niet voor de diepgang, maar voor mij wel diep genoeg om zicht te houden op de ontwikkelingen op ICT-gebied. Enkele citaten (de hyperlinks zijn van mij) die ik haal uit de editie van 7 december jl.:
  • Veel bedrijven houden bij de implementatie van een ICT-systeem te weinig rekening met de 'zachte factoren' van de organisatie, zoals de houding en het aanpassingsvermogen van het personeel.
  • Wie uitbesteedt, zal moeten investeren in een interne ICT-kernafdeling. Anders wordt de aansturing van de leverancier een farce en vallen besparingen tegen. De regie in handen leggen van een externe organisatie is uit den boze. Dit zegt hoogleraar Leslie Willcocks.
  • ICT-manager krijgt telecom erbij. Door VoIP en IP-telefonie is de ICT-manager in toenemende mate verantwoordelijk voor telecom binnen een bedrijf.
  • Dankzij fysieke consolidatie zijn de kosten voor blade servers over het algemeen lager in vergelijking met rackservers, terwijl de flexibiliteit en effciciëntie hoger zijn. Meer computers per vierkante meter betekent bovendien een aanzienlijke ruimtebesparing. Ook het beheer is relatief eenvoudiger omdat alle blades aan te sturen zijn via het chassis. Het beheer is bovendien centraal en op afstand beschikbaar.

Geen opmerkingen: